Bedrijfsnummers / Zakelijke nummers / Servicenummers

Heb je een bedrijfsnummer, zakelijk nummer of een servicenummer en wil je dat laten uitkomen op een normaal telefoonnummer, mobiel nummer of een andere eindbestemming.

Met onze nummerschakel module kun je alles zelf regelen en instellen via een webpagina. Dus geen gedoe met scripts, apps of software aanpassingen maar gewoon real-time online op je mobiel of desktop.

Wat kan je allemaal instellen?

Voor elk bedrijfsnummer, zakelijk nummer of servicenummer kan je de volgende zaken instellen:

 • Een eigen kalender per zakelijk / servicenummer

 • Bij gesloten kun je een melding uploaden en laten afspelen

 • Bij gesloten kun je doorschakelen naar een ander nummer

 • Het aantal gelijktijdige doorschakelingen

 • Een alternatieve eindbestemming in het geval dat je in gesprek bent of niet opneemt

 • Een melding uploaden en laten afspelen in het geval dat je in gesprek bent of niet opneemt

 • Je hoeft geen app of iets dergelijks te installeren, maar kan er gewoon via je browser naar toe. Dus ook met je mobiel.

Je kan alles vanaf elke locatie aanpassen, dus of je nou op kantoor zit, onderweg of op vakantie bent: je logt in en kan direct je aanpassingen doorvoeren. Het werkt allemaal heel simpel, eenvoudig en is direct actief.

Wat kost het?

De nummerschakel module kost maandelijks € 50,- en € 2,50 per te routeren nummer. Dus als je bijvoorbeeld 2 servicenummers en 1 zakelijk nummer hebt, dan zijn de vaste maandelijkse kosten € 57,50. Hier bovenop komt dan nog de verkeerskosten. De uitbetalingen van de 090x-nummer gaan hier natuurlijk weer vanaf.

Wat is de minimale contractduur?

De minimale contractduur is bij ons 1 maand. Dit betekent dat u per maand kan opzeggen. Dus als onze service u niet bevalt of wilt u er in zijn geheel mee stoppen, dan is dat geen probleem. Dit is ook een van de redenen waarom ComsysConnect de bedrijfsnummers, zakelijk nummers en servicenummers niet op haar eigen naam registreert.

Wat zijn bedrijfsnummer / zakelijke nummers?

Er zijn 2 soorten bedrijfs-, zakelijke nummers

 1. 088 nummers
 2. 085 nummers

De 088 nummers zijn bedoeld voor relatief grote bedrijven en zijn beschikbaar in nummerblokken (opeenvolgende reeksen) van 100, 1.000 of 10.000. Op deze manier kunnen bedrijven een uniforme nummerreeks registreren en alle filialen, afdelingen en medewerkers een persoonlijk nummer geven. U betaalt overigens bij ons alleen de nummers die u werkelijk gebruikt.

De 085 nummers gaan per stuk en worden door ZZP-ers, kleinere bedrijven en particulieren gebruikt.

Voordelen van bedrijfs-, zakelijke nummers zijn o.a.:

 • De 088 en 085 nummers is dat ze locatie onafhankelijk zijn. Dus het maakt niet uit of uw bedrijf of jijzelf in Groningen, Maastricht of Lutjebroek zit. Het geeft een professionele, landelijke uitstraling.
 • De 088 en 085 nummers zijn vanaf het buitenland te kiezen, in tegenstelling tot servicenummers.
 • De kosten voor het bellen naar een 085 en 088 nummer zijn hetzelfde als bellen naar een gewoon vast telefoonnummer. De kosten hangen dus af van uw aanbieder, abonnementsvorm of het bellen met een vaste telefoon of mobiele telefoon. Heeft u een belbundel waarmee u gewone vaste telefoonnummers kunt bellen? Dan kunt u daarmee ook 085 en 088 nummers bellen. Het is hierdoor gelijk laagdrempelig voor de bellers.

Wat zijn servicenummers / informatienummers?

Iedereen die dat wil kan een gratis of betaald servicenummer aanvragen. Vooral de overheid en bedrijven en tegenwoordig ook veel ZZP-ers maken daar gebruik van. Deze servicenummers worden ook wel informatienummers genoemd. Er zijn 2 soorten servicenummers:

 1. 0800 nummer
 2. 090x nummer

De 0800 nummers zijn meestal informatienummers van organisaties die gratis informatie willen bieden. Zij gebruiken die nummers voor hun dienstverlening. Een 0800 nummer is voor de beller gratis, de eigenaar (u dus) van het 0800 nummer betaalt de gesprekskosten. In veel gevallen dient u aan ComsysConnect een voorschot te betalen voor de gesprekskosten.

De 090x nummers zijn betaalde servicenummers. 090x nummers zijn telefoonnummers die beginnen met 0900, 0906 en 0909. Aan de 090x nummers is meestal een tarief per minuut of per gesprek verbonden eventueel met een starttik. Bedrijven en particulieren gebruiken veelal een betaald nummer om wat kosten terug te verdienen, een hogere drempel op te werpen voor bellen, professioneler over te komen, simpelweg geld te verdienen. Aan het gebruik van servicenummers zijn strikte regels verbonden, deze kunt u vinden op de website van de ACM (www.acm.nl).

Er zijn 3 soorten korte en lange 090x-nummers:

 • 0900-nummers: Deze nummers zijn voor serieuze informatie. U mag een 0900-nummer niet gebruiken voor amusement of erotiek.
 • 0909-nummers: Deze nummers zijn voor amusement, zoals spelletjes, prijsvragen en horoscopen, spirituele diensten. U mag ze ook gebruiken voor serieuze informatie, alleen niet voor erotiek.
 • 0906-nummers: Deze nummers zijn voor erotische diensten. U mag ze ook voor alle andere soorten diensten gebruiken.

De 0800 en 090x nummer zijn niet vanuit het buitenland kiesbaar. Er zijn bedrijven die hiervoor een oplossing hebben bedacht, pas hiervoor op want dit kost vaak veel geld. Wij adviseren om vanuit het buitenland nooit 0800 en 090x nummer te bellen.

Waar kunt u bedrijfsnummers / zakelijke nummers en servicenummers aanvragen?

In tegenstelling tot andere bedrijven heeft ComsysConnect geen eigen nummers in beheer of onder contract. De reden hiervoor is dat deze nummers dan op onze bedrijfsnaam (ComsysConnect) staan. Dit zou niet handig zijn als u in de toekomst om wat voor een reden dan ook de diensten ergens anders wilt onderbrengen. Dit is bij ons dus makkelijk en bij andere partijen erg moeilijk en veel gedoe.

Je kan de nummers aanvragen bij de ACM (www.acm.nl), ze komen dan op je eigen (bedrijfs)naam te staan. Meestal wordt binnen drie weken na het indienen van de aanvraag een servicenummer toegekend. Ter bevestiging ontvangt de u een ACM-beschikking. Hiermee wordt u officieel eigenaar van het nummer.

Ik heb (al) een bedrijfsnummers / zakelijke nummers en servicenummers, en nu?

Naast natuurlijk een getekende offerte/opdracht van u aan ComsysConnect hebben zijn om een nummer te kunnen routeren/activeren volgende documenten van u nodig:

 • Kopie van de ACM-beschikking van de nummergebruiker.
 • Uittreksel KvK van uw bedrijf (niet van toepassing voor een 085-nummer).
 • Kopie legitimatie (alleen nodig voor een 085-nummer).
 • Volmacht waarmee u ComsysConnect toestemming geeft om het nummer te laten schakelen. Wij hebben hiervoor een standaard document.